Gezinscoaching

Wat is het?

Heb je een of meerdere vragen over de opvoeding, waarbij je thuis graag hulp wilt? Dit kunnen allerlei vragen zijn zoals; het eten, over hoe je grenzen moet stellen, hoe je je kind het beste kan belonen, hoe je het beste om kunt gaan met een druk kind of juist een angstig kind. Of over hoe je als gezin met elkaar omgaat. Als gezinscoach help ik jou en je kind(eren) en de thuissituatie te verbeteren. We bespreken waar je tegen aan loopt en welke veranderingen wenselijk zijn.

Voor wie?

Voor gezinnen met kinderen vanaf 3 jaar.

Aanmelding

Bij voorkeur via het contactformulier. Na de aanmelding volgt een uitnodiging voor een kennismaking.

Kennismaking

De kennismaking kan telefonisch, thuis of in de praktijk op afspraak en zal maximaal 30 minuten in beslag nemen. Aan de hand van de uitkomsten van deze kennismaking, zal een intake worden ingepland.

Intake

De intake is een gesprek dat naar keuze thuis plaatsvindt of in de praktijk. Tijdens de intake staan jullie wensen en verwachtingen centraal, wordt gezamenlijk het intake-formulier ingevuld en wordt de hulpvraag geformuleerd.

Indien er sprake is van een nieuw samengesteld gezin of gedeelde voogdij, stel ik het op prijs dat alle betrokken partijen geïnformeerd zijn over het te starten traject.

Coachingstraject

Het traject zal starten met een observatie van een situatie waar jullie thuis tegen aan lopen. Welke situatie dit is hebben we samen bepaald tijdens de intake. Deze observatie wordt geëvalueerd. Samen maken we vervolgens een werkplan met concrete doelen. Vragen die hierbij centraal staan zijn, “wat kan ik als ouder doen om mijn kind te helpen?” en “hoe ga je te werk?”.

We spreken samen af hoelang jullie met dit doel aan de slag gaan. Tussentijds maken we afspraken waarin we de veranderingen bespreken, nieuwe observaties plannen en indien nodig het werkplan bijstellen.

Desgewenst is overleg met, of observatie op kinderdagverblijf/school of elders ook mogelijk.

Eindgesprek

In het eindgesprek evalueer ik samen met jullie de observaties en de aanpassingen in gedrag en omgang. Ook is het mogelijk om na een periode nog eens een observatie in te plannen om te beoordelen of de eerder ingezette vooruitgang gehandhaafd is en blijft.